Tak to buď ráda, že přibíráš takovým způsobem, to bych brala :-) Já vždycky přiberu na břichu, stechnech a zadku, prsa nic. Ale když zhubnu, tak se mi zmenší prsa :-((
Já teď diety nebo tloustnutí řešit nebudu a ani nemůžu. Pomalu začínám pokukovat po těhotenských kalhotách. Ne, že by mi už byly malé, ale při cestě autem mi pásek začíná být nepříjemný. Mám tu sice dvoje, co jsem měla při čekání Filipa, ale chci si obnovit šatník.
V pondělí jdu na ultrazvuk a screening na vrozené vývojové vady, takže doufám, že vše bude ok.
Takže 13.9. budu držet všechny pěsti co mám, ať ti to dobře dopadne.
No ale stejně je to podezřelý, že mi takhle přibyla hmotnost z ničeho nic.
A Marťo, to je paráda, to vyšetření v pondělí bude určitě OK. Filípek už to ví?
Já jsem po antikoncepci taky dost přibírala, proto už bych nejradši žádnou nebrala.
Filda to ví, ale asi tomu tak úplně nerozumí. Doufám, že to bude dobrý, protože domluva se sestřičkou mě docela vykolejila. Když jsem tam volala, abych se objednala, tak mi řekla, že to se musí udělat nejdéle do 12. týdne a pan doktor jede na dovolenou, takže pak už bude pozdě a neví co má dělat. Tak jsem jí řekla, že to já taky nevím. Pak jsem tam volala druhý den a udělá to prý někdo jiný, tak alespoň, že tak. To naše zdravotnictví mě nepřestává překvapovat. :-(
Každý doktor ale má přece někoho, kdo ho pro případ nemoci, dovolené, atd. zastupuje, vždyť v nemocnici je gynekologů dost, ne ? Budu držet palečky, aby vše dopadlo OK a mrňous zdárně rostl :o)
No vlastně všechny české podniky jsou v dost divným stavu a žádný regulační poplatky nebo školné to nevyřeší(nejsem proti tomu, ale ani s tím moc nesouhlasím). Ale to, že lidi svoji práci nedělaj pořádně je asi v celkovém českém myšlení. Dneska jsme byli v Kauflandu a tam byly otevřené a vykradené stolní hry, rozdělané čipsy, hrůza.
Ale to vyšetření neni úplně povinné, ne?
Taky mi to přišlo tak, že je tam asi jediný. Doktorů je tam dost, ale nemůže to dělat asi každý, protože mi sestra říkala, že musí se musí zeptat některé doktorky, protože mladí doktoři to asi dělat nemůžou.
Tak jsem si Evi dnes opravdu jako v Kocourkově přišla. Nejprve sestra nevěděla, jestli mi už ten odběr může udělat, jestli není moc brzo a pak když jsem šla na ultrazvuk, tak přišly dvě lékařky ( když řeknu, že vypadaly jak studentky na zdravotní sestry, tudíž tak o 10let mladší než já, tak mi to nebudete věřit), takže to asi může dělat každý. Mimčo se jim nechtělo narovnat, krčilo nožičky i ručičky, což se jim moc nepozdávalo. Prý ať mu řeknu, ať se narovná, aby ho mohly změřit. Nemůžu říct, že bych se zrovna bavila, přišlo mi to docela zvláštní, že se na mě někdo "zacvičuje".
Tak to je vidět, že asi ultrazvuk dělaly poprvé, když si myslely, že mrňouskovi vysvětlíš: Teď se narovnej, tety si Tě potřebujou změřit...., to mi vtipný tedy vůbec nepřijde :o(
Kdybych chodila někam, kde je jeden lékař, tak tam bude mít svůj zástup, který nemusí stíhat, ale hodím do nemocnice, kde je gynekologů víc než dost. Nevím, zda to vyšetření je nebo není povinné, ale když mi řekli, že mám přijít, tak tam půjdu, protože nikdy nevíš. A jak je to s poplatkama, tak to ani netuším, zda budu platit, jako těhotná nebo ne.