Diskuse: Online setkání: Ptejte se gynekologa

7200–7249 z 8811
autor:Petra (*.starnet.cz) 21. 6. 2011 12:56 | link
nadpis:Tehotenstvi???odpovědět
Dobrý den, prosím o radu...po injekci agolutinu jsem nedostala menstruaci...dnes je to 14 den...tehotensky test negativni,u prvni dcerky jsem pozitivni test mela cca po 1 mesici....jsem unavena, a z prsou mi denne vyteka kapka "mleka"...???Je to bezne...muze se i po agolutinu menses zpozdit???Nerada bych plasila a hned bezela k Dr.....moc dekuji za Váš názor!!
autor:natala (*.tmcz.cz) 28. 6. 2011 09:14 | link
nadpis:Re: Tehotenstvi???výše | odpovědět
jsi tehotna me se to stavalo taky
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 28. 6. 2011 11:34 | link
nadpis:Re: Tehotenstvi???výše | odpovědět
Udělejte si s odstupem týdne těhotenský test. Nepřijde-ki menstruace a bude-li test negativní, tak navštivte gynekologa. Sekrece z bradavek může způsobit vynechání menstruace i po agolutinu.
autor:Dáša (*.iol.cz) 22. 6. 2011 20:27 | link
nadpis:Prosím Pomoc :(odpovědět
Dobrý den. je mi 19let a už rok jsem nemenstruovala moje paní doktorka říká že je vše v naprostém pořádku a že neví důvod a pokaždé mi řekne at příjdu za tři měsíce.Jednou už mi dala i injekci ( provokačku abych to dostala)a po té jsem jen špinila a opět nic :( ale já chci mít jednou děti...Dokonce mi připadá že mám pořád větčí a větší bříško i když moc nejím a je mi furt zle,ale doktorka mi říkala že mimoděložní otěhotnění to také není tak co mám dělat? :(.předem děkuji za odpověd
autor:natala (*.tmcz.cz) 28. 6. 2011 09:13 | link
nadpis:Re: Prosím Pomoc :(výše | odpovědět
ahojky dašo tak di k jinemu me se to stalo taky zmen ginekologa hned mužeš byt tehotna a nebo met cisty jako ja ahojky:D
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 28. 6. 2011 11:37 | link
nadpis:Re: Prosím Pomoc :(výše | odpovědět
Ve Vašem věku z ohledem na plodnost není dobře abyste nementruovala. Je třeba zjistit příčinu hormonální poruchy a stav léčit. Pravidelná menstruace je pro budoucí těhotenství nutná. Mohly by v budoucnu být problémy s otěhotněním.
autor:Alexandra (93.185.*.*) 22. 6. 2011 20:50 | link
nadpis:7 denni pauzaodpovědět
Zdravím Vás, je mi 18 let a beru už 10 měsíců antikoncepci yadine, jenomže stále řeším problém silné menzes a to po dobu 7 dní a má pleť se nijak moc nezlepšila. Nechtěla jsem jinou ant. abych nepřibírala na váze, ale trápí mě že když už ty prášky beru doufala jsem že budu mít menzes jako ostatní 3–4 dny a slabou. S gynekologem jsem to konzultovala před 4 měsíci a říkal ať počkám a stále nic. Chci se zeptat zda bych si mohla 7 denni pauzu zkratit treba na 4 dny, tak ze bych brala 21 prasku a pote 4 denní pauza a takhle to delala porad. Muze se to takhle delat? Dekuji za odpoved
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 28. 6. 2011 11:39 | link
nadpis:Re: 7 denni pauzavýše | odpovědět
Možné to je, ale zkrátíte si cyklus na 25 dní. Sílu mentruace ale neovlivíte, maxinálně délku, ale i to není jisté. Lepší by byla spíše změna HA na méně hormonální.
autor:Malá (*.iol.cz) 23. 6. 2011 10:02 | link
nadpis:Lanzul a Evraodpovědět
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat,zda je při kombinaci užívání těchto léků snížená účinnost Evry? Někde jsem četla, že je nutné se chránit i kondomem? Děkuji za odpověď, Malá.
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 28. 6. 2011 11:46 | link
nadpis:Re: Lanzul a Evravýše | odpovědět
Přípravek Lanzul se používá při stavech, při kterých je třeba tlumit vylučování žaludeční kyseliny /např. žaludeční vředy/. Účinky přípravku Lanzul a účinky jiných současně užívaných léků se mohou navzájem ovlivňovat. Přípravek Lanzul může ovlivňovat zejména léky, které jsou metabolizovány v játrech. Evra má transdermální /přes kůži/ přenos a játra "obchází". Na rozdíl od HA, která se polyká. Zde by tedy účinnost HA neměla být snížena.
autor:Dana (*.vol.cz) 23. 6. 2011 13:31 | link
nadpis:Gynovelodpovědět
jsem v přechodu je mi 53 let a nemám správné množství hormomu. Lékařka mi doporučila gynovel. Má spoustu vedlejších nežádoucích účinků. Žádné větší problémy nemám ,kromě sušší sliznice. Není šetrnější lék na srovnání hormomů. Obávám se, že můžou být následky gynovelu horší při dlouhodobé léčbě než jej nepoužívat. Jaký je Váš názor. Děkuji
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 28. 6. 2011 11:50 | link
nadpis:Re: Gynovelvýše | odpovědět
Je to lék pro substituční terapii. Obsahuje ženské hormony a podává se hlavně na výpadové projevy u žen v pžechodu a po přechodu. Nemáte-li žádné potíže, není třeba ve Vašem věku hormony podávat. tento typ léků se nasazuje pouze při problémech /návaly, pocení, nespavost, osteoporoza apod./
autor:Lenka (*.upcbroadband.cz) 27. 6. 2011 07:21 | link
nadpis:CIN 1odpovědět
Dobrý den pane doktore,

jsem půl roku po porodu. Během těhotenství jsem byla (ne mou vinou) nucena změnit gynekologa. Můj bývalý gynekolog mi naposledy v březnu roku 2010 kontroloval čípek a říkal, že je krásně čistý. Letos v únoru mi nový lékař po šestinedělí po mikroskopickém vyšetření sdělil, že mám na čípku nález odpovídající CIN 1. Chtěla bych se Vás proto zeptat:

1/ jestli je možné, aby během jednoho roku se nález změnil tak rychle. S manželem jsme deset let a nikdy jsem v cytologii ani na čípku nic neměla.

2/ výsledky cytologie mi žádný HPV vir neukazují. Je tedy možné, že ho nemám, nebo že jsou stěry dělány špatně, když se nic neukazuje?

3/ zda se mám obávat o zdraví své narozené holčičky, že se např. ode mne nějakým způsobem nakazila např. při porodu, nebo při přebalování (neměla jsem např. perfektně omyté ruce) a kdy je možné ji nechat nejdříve očkovat?

4/ je vůbec nějaká šance, že se to ještě zlepší, nebo to bude jenom a jenom horší?

5/ lékař mi doporučil očkování a užívat dva měsíce léky Indol-IN. Myslíte, že tyto léky mají smysl? Zatím kojím, takže je asi užívat nemůžu.

Moc děkuji za zodpovězení. Vím, že dotaz je dlouhý, ale Vaše odpověď je pro mne důležitá. Děkuji.
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 28. 6. 2011 12:04 | link
nadpis:Re: CIN 1výše | odpovědět
CIN I je nermírnější stupěň přednádorového stavu. Během jednoho roku se z negativního nálezu může CIN I vytvořit. Z Vašeho dotazu nevyplývá, zda tento nález zjistil lékař v ordinaci kolposkopií nebo v laboratoři cytologií. Obojí je totiž mikroskopické vyšetření. Stav CIN I, je i vratný /může vymizet/, každopádně se musí čípek kontrolovat. Obavy o dceru mít nemusíte, při porodu se HPV nepřenáší. Očkování dívek je vhodné před 15 rokem věku. Indol-in bych při kojení nepodával. Efekt na HPV může mít, ale 100% vyléčitelnost od HPV infekce není. Osídlenost žen HPV infekcí je vysoká.
autor:Markéta (*.lanservis.cz) 27. 6. 2011 12:36 | link
nadpis:Dobrý den,pane doktore.odpovědět
Mám takový problém.Včera se mi stalo,že jsem po pohlavním styku začala krvácet!(přetrvává to mírným špiněním ještě do dnes)Před mentruací nemám.Neměla jsem ani žádné bolesti.Za ten rok co jsme s přítelem spolu se mi to stalo asi už po 3-tí?Nevím co to znamená.Přítele to vždycky moc mrzí a strachuje se.Můžete mi poradit?Děkuji.
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 28. 6. 2011 12:06 | link
nadpis:Re: Dobrý den,pane doktore.výše | odpovědět
Může to způsobovat zánět pochvy nebo čípku děložního. Může se projevit pouze krvácením po styku, jinak nemusíte mít žádné potíže. Krvácení po styku je důvod k návštěvě gynekologa.
autor:Jana (*.iol.cz) 27. 6. 2011 21:47 | link
nadpis:Výtokodpovědět
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,poslední 2,5 měsíce mám vždy pár dní v měsíci výtok-je to ale takový divný výtok je čirý a vodnatý,kdy najednou mám pocit jako by mi unikla moč a musím nosit v té době intimku,abych neměla mokré spodní prádlo.Únik moči to není,protože když jsem si zkusila dát tampón žádný výtok nebyl.Pálení ani svědění nemám a trvá to vždy pár dní a pak to zase samo přejde.Problémy začaly po poslední preventivní kontrole u gynekologa.Můžete mi říct co by to mohlo být a jestli se to dá léčit volně dostupnými léky z lékárny,nebo musím ke gynekologovi.Děkuji za odpověď
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 28. 6. 2011 12:08 | link
nadpis:Re: Výtokvýše | odpovědět
Nejspíše to bude zánět /infekce/ pochvy. Budete muset gynekologa navštívit. Zkusmo léčit bez vyšetření nemá cenu. Gynekolog pozná typ infekce a nasadí spávnou léčbu.
autor:Marie (*.iol.cz) 27. 6. 2011 21:58 | link
nadpis:menstruaceodpovědět
Dobrý den,dcera má 11 a 3/4 roku a už půl roku má menses-mezi první a druhou měla pauzu 7,5 týdne,potom už je měla po 28 dnech,pak po 26 dnech,po 24 a poslední po 25 dnech-má je zhruba 5-6 dní.Chtěla jsem se zeptat jestli je normální že se jí zkracují intervaly mezi jednotlivými menstuačnímy cykly?Děkuji
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 28. 6. 2011 12:10 | link
nadpis:Re: menstruacevýše | odpovědět
Ano, v tomto věku je to časté a nijak bych to neřešil. Hlavně mentruace musí proběhnout normálně co se týče délky a síly krvácení.
autor:monica 27. 6. 2011 22:45 | link
nadpis:otěhotněníodpovědět
Dobrý den, v sprnu 2010 mi byla aplikovaná poslední injekce depo-provery. v listopadu jsem brala prášky na srovnání (vrácení) mentruačního cyklu. Od prosince jsem začala brát antikoncepci Jeanine (tuto HA jsem brala do května a poté vysadila). Od prosince mám pravidelný menses. S přítelem bysme chtěli miminko, proto se chci zeptat jestli je pravděpodobnost otěhotnění již teď?
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 28. 6. 2011 12:16 | link
nadpis:Re: otěhotněnívýše | odpovědět
Nechce projít 2-3 mentruace bez HA a pak zkoušejte otěhotnět. Možnost otěhotnění při pravidelném cyklu je již nyní.
autor:Martina (89.203.*.*) 28. 6. 2011 07:41 | link
nadpis:lezeni na zadechodpovědět
Dobry den pane doktore.Mela bych malou otazku-Jsem ve 29tt a chtela bych vedet zda nevadi kdyz spim na zadech je to pro me nejpohodlnejsi.Nevadi to nejak miminku?Nemuze se treba udusit?Dekuju za odpoved.
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 28. 6. 2011 12:17 | link
nadpis:Re: lezeni na zadechvýše | odpovědět
Při poloze na zádech delší dobu je mírné riziko zhoršení prokrvení placenty. Zvláště ve vyšším stadiu těhotenství. Vhodnější je poloha na boku.
autor:natala (*.tmcz.cz) 28. 6. 2011 09:06 | link
nadpis:krvaceniodpovědět
dobry den pane doktore je me 26.let a mam problem mela jsem mensturaci OD 2.6 do 8.6:2011 a ted ji mam znova 26:6.2011 a mella jsem ji mit až 2.7.2011 a ne za 18.dni znova nikdy se me to nestalo mužu byt tehotna ja už mam jednu deceru 6.letou a 23.2.2011 jsem samovolne doma potratila a mela jsem 10.cm diru do dutini břišni a a mam plastiku delohy dekuji co mam ted delat
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 28. 6. 2011 12:19 | link
nadpis:Re: krvacenivýše | odpovědět
Těhotná asi nebudete. Spíše je bude jednat o hormonální poruchu. Pro jistotu si udělejte těh.test. Jinak po plastice dělohy se otěhotnění nejdříve doporučuje po 6-12 měsících.
autor:Petra (*.starnet.cz) 28. 6. 2011 20:46 | link
nadpis:Re: Re: Tehotenstvi???odpovědět
Natal, děkuju za odpověď:-)
A jak Ti vycházely těhotenské testy..????Hned pozitivně, nebo také až po delší době...a po jak dlouhé době...????Dík moc za odpověď, velké díky i panu doktorovi!!!Petra
autor:Tereza (*.iol.cz) 29. 6. 2011 00:33 | link
nadpis:vynechání HA Minervaodpovědět
Dobrý den,

beru Minervu už téměř dva roky a nikdy jsem neměla problémy s vynecháním.. často si udělám pauzu až po třech platech pilulek, zapomínání jedné pilulky jsem vždy vyřešila.. nikdy jsem to nijak závažně nepokazila. Jenže tentokrát jsem - nechápu, jak k tomu došlo - nebrala prášky (místo sedmidenní pauzy na menstruaci) dva týdny. Začínám tedy dnešním dnem po čtrnáctidenní pauze a prosím Vás o informaci, kdy budu opět plně chráněna? Začne HA působit po sedmi dnech, nebo bude vysoké riziko otěhotnění celý první měsíc?

Děkuji za odpověď,
hezký den.

Tereza
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 26. 7. 2011 11:06 | link
nadpis:Re: vynechání HA Minervavýše | odpovědět
Ano po 7-10 dnech budete plně chráněná.
autor:Klára N. (*.infos.cz) 29. 6. 2011 00:36 | link
nadpis:Re: Re: entizol a HAodpovědět
Dobrý den, mám na vás prosbu, můj gynekolog mi předepsal Entizol na užívání vaginálně(10 tablet) beru ho ode dneška 28.6. a 1.7. mám mít oslavu. Je možné pít alkohol? a za jak dlouho po tom co prášky doberu můžu jít na koupaliště nebo mít pohlavní styk? děkuji
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 26. 7. 2011 11:06 | link
nadpis:Re: Re: Re: entizol a HAvýše | odpovědět
Alkohol se s Entizolem nesnáší.Proto se nedoporučuje.
autor:Lenka (*.upcbroadband.cz) 29. 6. 2011 09:36 | link
nadpis:CIN1odpovědět
Dobrý den pane doktore,

moc Vám děkuji za Vaši odpověď z 28.06.2011 ve 12.04.hod.

Ještě pro upřesnění uvádím, že nález zjistil lékař v ordinaci při mém vyšetření, tak, že ho viděl přes mikroskop. Cytologie mi vychází negativní. Chtěla bych se ještě zeptat, zda nález může způsobit ještě něco než případně vir HPV? Je cytologie 100% průkazná? Je mi divné, že mi vychází negativní. A hlavně bych se chtěla zeptat, za jakou dobu od nakažení HPV se dějí změny na děložním čípku. Vím, že je to asi individuální, ale jestli to může být i po 10 letech.

Děkuji
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 26. 7. 2011 11:08 | link
nadpis:Re: CIN1výše | odpovědět
Ano, může to být i po 10 letech. HPV infekce přetrvává mnoho let a pak se může aktivovat.
autor:Markéta (*.lanservis.cz) 29. 6. 2011 10:51 | link
nadpis:Dobrý den.odpovědět
Když po užití balení Ha neudělám pauzu,ale začnu hned brát další balení(kvůli dovolené),tak budu chráněna po vysezaní druheho balení i když ho nedoberu celé?Myslím kdybych vybrala z druhého balení jen cca 14 prášků a pak už vynechala a dostala menses.Potom už bych brala prášky normálně s měsíční pauzou.Děkuji.
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 26. 7. 2011 11:09 | link
nadpis:Re: Dobrý den.výše | odpovědět
Ano, chráněná budete stále. Nesmíte ale udělat delší pauzu než 7 dní.
autor:Uzivatelka (*.lanservis.cz) 29. 6. 2011 13:00 | link
nadpis:Dobry den pane doktore.odpovědět
Muže být příčina mykosy partner?Teď myslím,jestli to můžu chytat od něho.Děkuju.
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 26. 7. 2011 11:10 | link
nadpis:Re: Dobry den pane doktore.výše | odpovědět
Nejčastěji se první nakazí žena cestou trávicího ústrojí. Asi v 90%. Zbytek může být od partnera.
autor:Barbora (*.iol.cz) 29. 6. 2011 21:03 | link
nadpis:norethisteron a alkoholodpovědět
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mohu při užívání prášků NORETHISTERON užívat alkohol (samozřejmě ne pře míru alkoholu) nebude to mít žádné vedlejší účinky? Někde jsem se dočetla, že se po nich i přibírá na váze? Je tady nějaké takové riziko, když je budu brát 13 dnů?
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 26. 7. 2011 11:12 | link
nadpis:Re: norethisteron a alkoholvýše | odpovědět
Na účinnost nemá mírné pití alkoholu vliv. Přírůstek na váze může být díky zvýšené chuti k jidlu a zatržovaní tělesné tekutiny. Je to u každé ženy individuelní.
autor:ada (*.upcbroadband.cz) 30. 6. 2011 07:23 | link
nadpis:Dobrý den, mám dotaz ohlednodpovědět
Dobrý den, mám dotaz ohledně zapomenuté antikoncepce.
11.6. jsem zapomněla užít prášek (15. v platu) a zjistila jsem to, až druhý den, kdy jsem měla užít ten další. Vzala jsem si teda oba naráz a pokračovala až do konce platíčka už normálně.
14. a 15.6. se dostavilo lehké špinění, které hned ustalo, a 19.6. (2.den pauzy) jsem dostala menstruaci, která trvala jen jeden den (normálně mívám třídenní).
22.6. (tzn. 11 dní od zapomenutého prášku a 5. den pauzy) jsem měla jinak nechráněný sex. Je možné, že by i po takové době mohla antikoncepce selhat? Děkuji za odpověď.
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 26. 7. 2011 11:13 | link
nadpis:Re: Dobrý den, mám dotaz ohlednvýše | odpovědět
Slabší menstruace je normální díky předchozímu krvácení. 11 dní od zapomenutí jste plně chráněná.
autor:Lenka (*.upcbroadband.cz) 1. 7. 2011 13:02 | link
nadpis:Dobrý den,při zmáčknutí b...odpovědět
Dobrý den,při zmáčknutí bradavky mi z prsa teče bílo-průhledná tekutina.Je mi 23 těhotná nejsem a ani jsem nebyla.Je to velký problém?Co s tím?Děkuji
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 26. 7. 2011 11:15 | link
nadpis:Re: Dobrý den,při zmáčknutí b...výše | odpovědět
Může to být díky infekci nebo také díky zvýšené hladiny hormomu prolaktinu. Navštivte gynekologa.
7200–7249 z 8811
 
  • Pokud chcete odpovědět na něčí příspěvek, použijte odkaz „odpovědět“ u příslušného příspěvku.

* Položky označené hvězdičkou jsou povinné

Jméno: Heslo: