Diskuse: Online setkání: Ptejte se gynekologa

8425–8475 z 8475
autor:Ak (*.evkanet.net) 8. 5. 2012 21:53 | link
nadpis:Nová HAodpovědět
Dobrý den, můžu si udělat těhotenský test, i když beru HA? Začala jsem před 2 dny brát novou HA - yangee. První tabletku jsem si vzala 1.den menstruace a druhý den už jsem menstruaci vůbec neměla? Může to způsobit HA?
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 15. 5. 2012 10:05 | link
nadpis:Re: Nová HAvýše | odpovědět
Test si udělat můžete, ale bude asi negativní. Občas se stává, že při zahájení užívání HA se menstruace utlumí.
autor:Anonim ... (*.orange.sk) 8. 5. 2012 22:47 | link
nadpis:Mohlo....odpovědět
Mohlo sa stať že som otehotnela po prvom sexe ?? Síce tvrdí že ho vybral skorej ale mohlo sa to stať ?? On to robil tiež prvý krát .. aká je tam pravdepodobnosť ??? Ochranu sme nemali :(( a veľmi sa bojim ....
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 15. 5. 2012 10:06 | link
nadpis:Re: Mohlo....výše | odpovědět
Otěhotnět při prvním styku se samozřejmě může. Chcete-li mít jistotu, udělejte si 12-14 dní od styku těhotenský test.
autor:LarJak (*.vodafone.cz) 9. 5. 2012 10:19 | link
nadpis:Stres v těhotenství odpovědět
Dobrý den pane doktore, koncem loňského roku jsem prodělala zamlklý potrat a nyní jsem znovu těhotná v 8 týdnu (užívám Utrogestan). V tomto těhotenství jsem se bohužel dostala do stresové situace, několik dní v tomto těhotenství jsem vlivem stresu ani nespala. Momentálně se snažím na nic nemyslet a netrapit se, což se mne docela daří, ale vyloženě veselá a šťastná nejsem. Každopádně jsem nyní v péči psychologa a je to čím dal lepší. Mohl prodělaný stres způsobit plodu nejaké potíže? Např. ve vývoji, psychického rázu v budoucnosti atd.? Velmi Vám děkuji.
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 15. 5. 2012 10:11 | link
nadpis:Re: Stres v těhotenství výše | odpovědět
Z tohoto hlediska by stres neměl mít vliv na embryonální vývoj ani na následný psychomotorický vývoj dítětě po porodu. Spíše by stres mohl mít vliv na hormonální činnost ve smyslu útlumu. Ta je ale zajištěna Utrogestanem, takže by mělo být vše v pořádku. Myslete na těhotenství a nestresujte se.
autor:Ludka (*.orthodox.cz) 9. 5. 2012 11:45 | link
nadpis:Dobrý den, v těh. průkazu m...odpovědět
Dobrý den, v těh. průkazu mám zaznamenáno podle UTZ dne 1.12.2011 UZ:IUG,CRL=10=7+0hbd=19.7.2012 ASP
To znamená že 19.7.2012 je termín porodu,
takže k oplodnění podle předpokládaného termínu porodu došlo mezi 17 až 27 říjnem?PM: 9-16.října
Děkuji
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 15. 5. 2012 10:14 | link
nadpis:Re: Dobrý den, v těh. průkazu m...výše | odpovědět
Ano, všechno to přesně odpovídá. K otěhotnění došlo kolem 24.10.2011.
autor:Lenka (*.iol.cz) 9. 5. 2012 17:47 | link
nadpis:Antikoncepce Foxinetteodpovědět
Dobry den, chtela jsem se zeptat, po jake dobe zabere antikoncepce na akne? popripade, ktera antikoncepce je na plet nejlepsi? Dekuji
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 15. 5. 2012 10:15 | link
nadpis:Re: Antikoncepce Foxinettevýše | odpovědět
Největší efekt HA na akne je mězi 4-6 měsícem úžívání. Nejlepší výsledky v léčbě akné mají přípravky obsahující Cyprotenonacetat. Poradí Vám Váš gynekolog.
autor:Petra (*.vodafone.cz) 10. 5. 2012 16:02 | link
nadpis:Hodnota HCG v krviodpovědět
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda jsou mé hodnoty HCG na začátku těhotenství v pořádku - poslední menstruaci jsem měla dne 22.3 (ptavdepodobné datum početí 4.4) a 2.5 jsem měla HCG v krvi 500 jednotek a na ultrazvuku ještě nešlo vidět srdičko. Moc Vám děkuji za odpověd.
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 15. 5. 2012 10:19 | link
nadpis:Re: Hodnota HCG v krvivýše | odpovědět
To neodpovídá. Kdybyste otěhotněla 4.4.2012 pak by byla hodnota HCG 2.5.2012 mnohem větší. Na UZ by bylo vidět plodové vejce bez srdeční akce cca 10 mm v průměru. Srdeční akce ještě není v tomto období ještě patrná. Vyčkejte další kontroly.
autor:Blanka (*.iol.cz) 11. 5. 2012 20:55 | link
nadpis:Dobrý den. Minulý týden jse...odpovědět
Dobrý den. Minulý týden jsem byla na preventivní roční prohlídce u svého gynekologa. Tento týden mi bylo sděleno, že nevyšly zcela dobře cytologické testy. Doktor mi předepsal užívat poševní tabelty Klion-D 100. Bohužel mi přesně nebylo sděleno, co bylo na testech špatně. Podle tabletek se jedná o bakteriální vaginózu. Doktor mi sdělil, že po léčbě je třeba cytologické vyšetření opakovat a kdyby bylo stále špatné, bylo by třeba odebrat v celkové narkóze buňky a předejít tak případně karcinomu. Nevím nyní tedy, na čem jsem. Mám se obávat rakoviny? Doktor mě svým sdělením vyděsil a obávám se výsledků příští cytologie. Ráda bych se zároveň zeptala, čím jsem si tuto vaginózu mohla přivodit - bohužel jsem si žádných příznaků vůbec nevšimla a byla odhalena jen díky preventivní prohlídce. Sexuálně žiju 4 roky a po celou dobu mám stálého přítele, se kterým dbáme na hygienu.Mockrát děkuji za odpověď.
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 15. 5. 2012 10:26 | link
nadpis:Re: Dobrý den. Minulý týden jse...výše | odpovědět
Ono to spolu asi nesouvisí. Bakteriální vaginoza je infekční záležitost a většinou na cytologické změny na čípku nemá vliv. Tyto změny způsobuje tzv. HPV infekce, což jsou viry. Ty ale zánět nedělají, ty jsou mohou způsobovat přednádorové stavy na čípku děložním a při neošetření ev. nádor. A právě cytologickými stěry se toto všechno zjišťuje. Každopádně je třeba další cytokogii provést a čípek hlídat.
autor:Bára (*.netron.cz) 11. 5. 2012 22:17 | link
nadpis:Dobrý den, prosím o radu. V...odpovědět
Dobrý den, prosím o radu.
V době okolo mých plodných dní (asi 2 dny před ovulací) jsem měla nechráněný styk se svým přítelem. Bohužel jsem v té době měla ještě jednoho sexuálního partnera, jednalo se o přerušovanou soulož, kdy partner poctivě hlídal a ejakuloval mimo mé tělo (nejspíše den ovulace).
Nyní jsem těhotná a trochu nejistá, zda bude miminko opravdu přítele.
Děkuji
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 15. 5. 2012 10:29 | link
nadpis:Re: Dobrý den, prosím o radu.V...výše | odpovědět
To Vám nikdo na 100% neřekne, kdo je otcem. Obojí styk byl v plodném období a přerušovaný styk není 100% antikoncepce.
autor:Petra (89.203.*.*) 12. 5. 2012 16:46 | link
nadpis:Dobrý den pane doktore, chtel...odpovědět
Dobrý den pane doktore, chtela bych se jen zeptat: v patek jsem byla u gynekoložky na preventivni prohlidce a když jsem prisla domu tak jsem zjistila ze trochu spinim a v sobotu rano jsem mela pohlavni styk a pri nem jsem trochu krvacela a pak už jen malinko spinila, tak se chci zeptat jestli to mohlo byt opravdu po té prohlídce pac jsem ve ctvrtek vzala posledni prasek antikoncepce a v patek už mi zacinala sedmidenni pauza, takze menstruaci dostanu až v pondeli. Dekuji za odpoved Petra
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 15. 5. 2012 10:35 | link
nadpis:Re: Dobrý den pane doktore, chtel...výše | odpovědět
S největší pravděpodobnosti se jednalo a špinění z čípku děložného po odběru cytologie při preventivní prohlídce. To se projevilo bezprostředně po vyšetření tak následně i po styku.
autor:Veronika (*.invex.cz) 12. 5. 2012 17:08 | link
nadpis:Dobrý den pane doktore,chtěl...odpovědět
Dobrý den pane doktore,chtěla bych se zeptat jestli jde ještě interubce ve 13.týdnu těhotenství.Teď jsem tak v 10.tt a na kontrolu ke svěmu gynekologovy jdu tak za 14.dní,stačí mu o tomle říct až při té další kontrole nebo se mám k němu objednat dříve a poradit se s ním?má to vůbec cenu?Nebude už pozdě?děkuji za odpověď Veronika
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 15. 5. 2012 10:38 | link
nadpis:Re: Dobrý den pane doktore,chtěl...výše | odpovědět
Umělé přerušení těhotenství na žádost lze provést dle našich zákonů do 12 týdne /84 dní/ počítáno od 1.dne poslední menstruace. To je do 10 týdnů ode dne otěhotnění. Proto co nejrychleji navštivte svého gynekologa.
autor:Markéta (*.iol.cz) 12. 5. 2012 17:32 | link
nadpis:Dobrý den, asi před týdnem ...odpovědět
Dobrý den, asi před týdnem jsem brala antibiotika, a měla jsem pak výtok ze kterého byly kvasinky. Ty sem ale vyléčila, přesto mám pořád bílý výtok, který nezapáchá, nic mě nesvědí. Mám strach abych to neměla už napořád. Je možné že se mi nějak mění poševní sekret? Co s tím mohu udělat?
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 15. 5. 2012 10:43 | link
nadpis:Re: Dobrý den, asi před týdnem ...výše | odpovědět
Po prodělaném kvasinkovém zánětu pochvy může ještě nějakou dobu mírný výtok přetrvávat. Vyčkejte přes menstruaci, bude-li výtok přetrvávat, tak navštivte gynekologa.
autor:petra (*.comel.cz) 14. 5. 2012 08:42 | link
nadpis:Dobry den jen se chci zeptat k...odpovědět
Dobry den jen se chci zeptat kdyz jsem dostala menstruaci o 8 dni pozdeji jestli i tak muzu mit ovulacni dny nebo jestli si mam dojit na ginekologii pan doktor rikal ze my dyztak napise prasky na srovnani menstruace a ze i vivilava ovulaci a pomuze my otehotnet je neco takoviho.Ale mam bolavou menstruaci to se rika ze je dobre ne pane doktore dekuji za odpoved preji hezky den.
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 15. 5. 2012 10:46 | link
nadpis:Re: Dobry den jen se chci zeptat k...výše | odpovědět
Delší cykly mohou být neovulační, ale nemusí. Ovulace je většinou 14 dní před menstruací. Je-li cyklus 28 dní, je 14 den, je-li cyklus 35 dní je 21 den. Jsou-li cykly neovulační, je třeba léčba.
autor:teraa 14. 5. 2012 13:48 | link
nadpis:vynechání více tablet v 1.tydnuodpovědět
Dobrý den,beru 8 let mercilon ale zapomela jsem si vzit 4 prasky v prvnim tydnu tak jsem je vcera vzala v intervalech ale vsechny na gynekologii uz nebyli,tak jsem tam nemohla ani zavolat:(no a dneska kdyz sem mela brat pondeli tak jsem to dostala mam si vzit i tak ten prasek nebo pockat az menses prestane az pak dobrat?dekuji za odpoved
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 15. 5. 2012 10:48 | link
nadpis:Re: vynechání více tablet v 1.tydnuvýše | odpovědět
Dostala jste menstrauci z poklesu hormonů po předchozím navýšení /to jak jste dobrala tbl HA najednou/. Udělejte 7-denní pauzu, menstruace proběhne a po pauze začněte nové plato.
autor:Petra (*.tfnet.cz) 14. 5. 2012 18:55 | link
nadpis:těhotenstvíodpovědět
Dobrý den chtěla jsem se optat na bazální teplotu měřím si jí už od 20.4.2012. plodné dny jsem měla 1.5 do 5.5.2012 moc si přejeme miminko teplotu jsem měla 37.2-3 a dneska mi stoupla na 37.6 měsíčky bych měla mít 18.5.2012 přitom nemocná nejsem je to normální jestli že jsme uskutečnily oplodnění..přitom mě už přez týden bolejí prsa mám takové mravenčení v bradavkách a podbřišku mě stále také bolí,večer mi je pokaždé už 5 dnů zle od žaludku jaká je pravděpodobnost že by se mohlo jednat o otěhotnění děkuji za odpověd.
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 15. 5. 2012 10:52 | link
nadpis:Re: těhotenstvívýše | odpovědět
Před menstruací se to ještě nepozná, protože BT jsou v druhé polovině cyklu vyšší i když žena těhotná není. Dojde -li kolem 26 dne k poklesu BT, většinou se 28 den dostaví menstruace. Přetrvávají-li vyšší a mentruace se nedostaví, je pravděpodobnost těhotenství vysoká. Další příznaky, které máte, nejsou přímým důkazem těhotenství. Vyčkejte.
autor:annie (*.iol.cz) 14. 5. 2012 23:12 | link
nadpis:ciplox a minervaodpovědět
Dobrý den, pravidelně užíván antikoncepci minerva. Při prvním týdnu po pauze jsem dostala pětidenní antibiotika Ciplox. V průběhu jsem ale měla jinak nechráněný pohl.styk a den po dobrání také. Působí Ciplox nějak na účinek antikoncepce? A jak moc? Mohu být tedy těhotná?
Děkuji za odpověď
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 15. 5. 2012 10:54 | link
nadpis:Re: ciplox a minervavýše | odpovědět
Užívá ATB společně s HA může nepatrně snížit spolehlivost HA. Užívejte HA dále a s odstupem 12-14 dní od styku si udělejte pro jistotu těh.test.
autor:Jana (*.iol.cz) 15. 5. 2012 10:55 | link
nadpis:Možné otěhotněníodpovědět
Dobrý den pane doktore, je možné otěhotnět, pokud jsme s přítelem nepoužili ochranu a on vystříkl semeno mimo mé tělo?
Děkuji
autor:Mirek (*.iol.cz) 15. 5. 2012 11:07 | link
nadpis:Sex vs otěhotněníodpovědět
Dobrý den pane doktore,

narazil jsem na tyto stránky a taky bych Vás rád požádal o Váš názor.
Měl jsem několikrát poměr se svou kolegyní, kdy jsme si užili nezávazného sexu, nikdy jsme se nijak nechránili. Ona mi nyní tvrdí, že je se mnou těhotná.
Já jsem si přesto jistý, že jsem nikdy neejakuloval do jejího těla.
Přečetl jsem nějaké články a není mi 17 let.... Vím, že k oplodnění vystačí jedna spermie, ale přesto musí být do ženina těla vystříknuto určité množství ejakulátu, aby mohlo dojít ke spojení.
Z ejakulátu berou spermie výživu pro svůj pohyb a přežití. Přece nemůže nějaká zbloudilá spermie, která se mohla a nemusela v předejakulační tekutině vyskytnout, oplodnit vajíčko…
Díky za Váš čas.
Mirek
autor:miris (*.lidos.cz) 15. 5. 2012 13:19 | link
nadpis:kyretazodpovědět
dobry den chtela jsem se zeptat jsem po kyretazi delali me to 27,4 2012 a vysledky z histologye nejsou moc dobre a chteji to po 3 az4mesich zopakovat a jak dlouho budu doma. dekuji
autor:tereza (88.146.*.*) 15. 5. 2012 13:32 | link
nadpis:Menstruace a výtokodpovědět
Dobrý den, prosím o radu. Za nedlouho bych měla dostat menstruaci a teď mám výtok. Je takový hnědý (a něco jako ztuhlý ) ..Je to normální ??..předem děkuju za odpověď.
autor:Sandra (*.iol.cz) 15. 5. 2012 13:57 | link
nadpis:Otěhotněníodpovědět
Dobrý den, mám velkou prosbu ohledně otěhotnění.
Je mi 27 let a první den poslední menstruace jsem měla 30.března.
Od té doby jsem měla pohlavní styk s přítelem od 5. - 15. dubna
Cyklus jsem mývala 21 dní, lékař mi ho upravil na 28 poslední tři měsíce ( z důvodu snažšího početí)
poté jsem měla pohlavní styk s jiným mužem 21. dubna, kdy asi po 5 zasunutí byl ukončen na mou žádost, aniž by do mne ejakuloval.
Menstruaci jsem nedostala, těhotenský test jsem si dělala 30. dubna, ihned se mi objevily dvě silné čárky, poté Clear Blue s indikátorem početí mi ukázal 3+
Chtěla jsem se proto zeptat, zda je nějaká pravděpodobnost, že dítě bude jiného muže než mého přítele? Děkuji a hezký den.
autor:Lara (*.ipex.cz) 15. 5. 2012 14:21 | link
nadpis:Dobrý den pane doktore, bohuodpovědět
Dobrý den pane doktore, bohužel jsem již podruhé prodělala zamlklý potrat v devátém týdnu (vždy s kyretáží). Při prvním potatu šlo o afetální vejce, podruhé byl již patrný plod, ale bez srdeční akce. Po prvním potratu jsem absolvovala genetické vyšetření a vyšetření štítné žlázy - vše v pořádku. Je mně 33 let, otěhotněla jsem vždy přirozeně a okamžitě v prvním cyklu. Myslíte, že je vhodné absolvovat ještě jiné vyšetření a navštěvovat centrum asistované reprodukce? Je vhodnější se příště pokusit otěhotnět raději přes IVF? Velmi Vám děkuji.
autor:Lara (*.ipex.cz) 15. 5. 2012 14:24 | link
nadpis:Ještě bych chtěla k mému d...výše | odpovědět
Ještě bych chtěla k mému dotazu doplnit, že mně byla na základě ultrazvuku v těhotenství diagnostikována aterus arcuatus. Měla bych vzhledem k potratům absolvovat také vyšetření dělohy? Děkuji Vám.
autor:Adéla Mášová (*.msc-net.cz) 15. 5. 2012 15:55 | link
nadpis:Bolest při stykuodpovědět
Dobrý den pane doktore, je mi 48 let, jsem 3 roky vdova, a neměla jsem sex, těd, když jsem se o to pokusila, tak mě to bolelo a nic z toho nebylo. Zajímá mě, jestli to souvisí s přehodem, matka ho měla ve 42 letech jestli mám zkusit lubrikační gel a na internetu jsem našla ArninMax Forte pro ženy, myslíte, že by mi pomohl, nebo to je nesmysl? Předem děkuji za odpověd
autor:Marťa 15. 5. 2012 17:34 | link
nadpis:Otázkaodpovědět
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat :-),je mi 27 let.10.5.letošního roku mi byla odstraněna děloha a vejcovody kvůli rakovinovým buňkám,konkrétně Laparoscopia-LAVH cum SE bil,.revisio ovariorum,jen by mě zajímalo jestli budu dál menstruovat či nikoli,celou domu jsem myslela že ne ale kamarádky mě přesvědčují že když mi zůstali vaječníky menstruovat budu :-(,DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ
autor:Veronika (*.jemnice.cz) 15. 5. 2012 20:30 | link
nadpis:Vyšetřeníodpovědět
Dobrý den,chtěla bych se zeptat, s manželem se snažíme skoro rok o dítě a pořád se nadaří. Můj gynekolog nás poslal do centrumu lékařské genetiky na vyšetření infertilního páru a manžela na spermiogram.Chtěla bych vědět o jaké vyšetřní se jedná,jestli nám budou brát jen krev nebo ještě jiné vyšetření.Děkuji za odpověď.
autor:Paklicek (*.nbox.cz) 15. 5. 2012 21:16 | link
nadpis:Datum oplodněníodpovědět
Dobrý den pane doktore, potřebuji radu. Otěhotněla jsem v prosinci 2011, ale potřebovala bych upřesnit z osobních důvodů bližší datum. Na UTZ ze dne 7.3. 2012 mi bylo řečeno, že jsem 12 týdnů a 2 dny. Dá se dle tohoto údaje vypočítat. kdy došlo k oplodnění. Dle mě to mohlo být 17.12. , je to možné? Pokud dle Vás je možný termín jiný, moc Vás prosím o výpočet.
Předem děkuji!!!
autor:Nikola (77.78.*.*) 17. 5. 2012 11:50 | link
nadpis:Pharmatexodpovědět
Dobrý den,
Chtěla bych se vás zeptat zda se může Pharmatex používat společně s antibiotiky, a jestli antibiotika nějak mohou snižovat účinost Pharmatexu. Předem děkuji za odpověď. Nikola
autor:Jitka (*.netron.cz) 17. 5. 2012 17:45 | link
nadpis:Datum početíodpovědět
Dobrý den pane doktore, je možné zjistit datum početí při těchto údajích?
PM 15.11.2011, 14.2.2012 - ultrazvuk, gestační stáří plodu 13 týden + 4 den.
Předem děkuji za odpověď.
autor:Marketa (213.195.*.*) 17. 5. 2012 18:28 | link
nadpis:Dobrý den před měsícem jse...odpovědět
Dobrý den před měsícem jsem byla na interupci ted jsem zase otěhotněla a chci jit znovu .CHci se zeptat jestli mužu jit po tak krátke době a jaké jsou rizika??
autor:Lee (*.upcbroadband.cz) 17. 5. 2012 20:22 | link
nadpis:Dobrý den, již delší dobu ...odpovědět
Dobrý den, již delší dobu užívám náplasti Evra. Nyní mi náplati došly a tak jsem udělala pauzu. Jen si nejsem jistá, zda jsem měla alespon 3naplasti za sebou, nebo jen dvě. Až zakoupím nové balení, jak mám pokračovat? Normálním dnes jakým pokračuji po týdenní pauze, nebo začátečním dnem menstruace jako na poprvé?
autor:Dotazovany 17. 5. 2012 23:11 | link
nadpis:Artizia - působení po dobu menstruaceodpovědět
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat zda působí HA Artizia i po dobu menstruace? Při pravidelném užívání před i po menstruaci. Děkuji za odpověď. :)
autor:Dotazovany 17. 5. 2012 23:21 | link
nadpis:Re: Artizia - působení po dobu menstruacevýše | odpovědět
Popřípadě i mezi menstruací a vzití první pilulky z dalšího plata.
autor:Michalka (*.sprintel.cz) 18. 5. 2012 09:26 | link
nadpis:otázkaodpovědět
Dobrý den chtěl jsem se zeptat jestli mohu mít nechráněný styk po menstruaci ....antikoncepci užívám už tři měsíce ale někdo mi říkal ,že je lepší po menstruaci počkat týden aby ta ochrana byla stoprocentní ....měla jsem nechráněný styk tři dny po menstruaci a ty tři dny jsem si baral prášky ...je možnost otěhotnění ? Děkuji za odpověď. :)
autor:Tomas (*.gtt-net.cz) 18. 5. 2012 15:10 | link
nadpis:Re: otázkavýše | odpovědět
řešíme stejný problém :D ;) taky by mě odpověď zajímala ;)
autor:Markéta Veselá (*.lbnet.cz) 18. 5. 2012 20:54 | link
nadpis:Nuvaring na prodejodpovědět
Dobrý den,
zůstali mi tu tři kroužky Nuvaring jelikož přecházím na jinou antikoncepci, mají datum spotřeby do 9/2013, pokud tedy máte zájem napište cenu, klidně i jednotlivě.
marketa@cklik.eu

Děkuji.
autor:Monika P. (*.sloane.cz) 18. 5. 2012 21:21 | link
nadpis:1 vynechaná pilulka na konci 1. týdne a jedna na začátku 2. týdneodpovědět
Dobrý den, mám na Vás dotaz. Užívám hormonální antikoncepci dienille a bohužel se mi stalo, že jsem odjela na víkend pryč a zapomněla jsem si s sebou vzít plato s pilulkami. Jedná se tedy o 2 vynechané pilulky, 7. a 8. den užívání. Ráda bych se zeptala jak mám dále postupovat. Mám si 9. den vzít všechny 3 pilulky naráz nebo mám pokračovat dál a ty dvě vynechané pilulky vůbec nebrat? Jaká je potom spolehlivost antikoncepce? Jsem nějak chráněná i když tyto pilulky neužívám (období 7. a 8. pilulky) nebo není ochrana vůbec žádná? Děkuji za odpověď
8425–8475 z 8475

• Pokud chcete odpovědět na něčí příspěvek, použijte odkaz „odpovědět“ u příslušného příspěvku.

* Položky označené hvězdičkou jsou povinné

Jméno: Heslo: