Diskuse: Online setkání: Ptejte se gynekologa

7928–7978 z 7978
autor:Dana (*.upcbroadband.cz) 23. 1. 2012 23:29 | link
nadpis:antikoncepceodpovědět
Dobrý den pane doktore,
chtěla bych Vás poprosit o radu. Je mi 49 let a chtěla bych se zeptat zda bych ještě mohla užívat antikoncepci a jaká by byla nejvhodnější.Co s etýče mých zdravotních problémů, tak jsem měla zánět žaludku a tudíž problémy s trábvením, jelikož jsem 8 let po operaci bederní páteře, užívala jsem hodně léků až došlo k zánětu žaludku. Nyní i přes bolesti páteře nesmím užívat žádné nesteroidy.Jinak mívám občas křeče v nohou,ale prý je to od páteře. Na UZ žil prý vše vpořádku,ale v operačním protokulu mám napsáno" žilní nedostečnost"Užívala jsem kdysi injekci DepoProvera, ale pak jsme jí vysadila, jelikož jsem měla problémy ..bolesti břicha, nadýmání atak jsem si myslela, že je to i tím, že nedostávám menstruaci. Ale pak se ukázalo, že to byl zřejmě ten zánět žaludku. Pak jsem žádnou antikoncepci nebarala, ale nerqada bych otěhotněla v tomto věku, tak bych raději nějakou brala, jen nevím k čemu se přiklonit. Injekce prý v tomto věku již není vhodná.Pak jsem četla o náplastích Evra, to mě docela zaujalo,ale nevím co by opravdu bylo asi nejvhodnější. Párkrát se mi již stalo, že mi menstruace již vynechala, ale to jsem byla v klidu, partnera jsem neměla.Prý je to k věku k přechodu. Ještě bych s echtěla zeptat, pokud bych používala Evru a neměla bych menstruaci, jak pak poznám, že už jsem v přechodu a že bych ani antikoncepci nemusela používat? Děkuji za odpověď.
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 24. 1. 2012 13:26 | link
nadpis:Re: antikoncepcevýše | odpovědět
Při těchto potížích a Vašem věku bych žádnou antikoncepci již nenasazoval. Potíže by se Vám mohly zhoršit. Pravděpodobnost otěhotnění v 49 letech je minimální. Cykly jsou většinou anovulační, tzn. že nezrají vajíčka. Pouze bych hlídal menstruaci, při jejím vynechání bych navštivil gynekologa..
autor:Markéta (*.lanservis.cz) 24. 1. 2012 10:23 | link
nadpis:Dobrý den.odpovědět
Mám dotaz.Můžou být sladkosti(jídlo) příčina velmi častých a opakujících se mykoz?V době kdy jsme se s partnerem poznali jsem začali "trošku" hodovat.(milujeme sladké)Oba jsem něco přibrali.Slyšela jsem,že může.I můj gynekolog se mě ptal jestli nemám cukrovku a nepřibrala jsem.Ptám se proto,protože jsem to s přítelem omezili,(skoro úplně) a je po problémech.Tedy zatím.Může to být opravdu ten důvod?Dodávám,že předtím se tyhle problémy neměla. PS: Cukrovku nemám ani žádné jiné problémy.Vše mám v pořádku. Děkuji za odpověď.
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 24. 1. 2012 13:30 | link
nadpis:Re: Dobrý den.výše | odpovědět
Při vysoké hladině cukru v krvi /aniž by se jednalo o cukrovku/ je snížená obranyschopnost. A při snížené obranyschopnosti se mykozy objevují daleko častějí.Proto diabetici na mykosy trpí. Takže to tím být může. Sladké nejezte, není to zdravé, příbírá se na váze a "zadělává se" doboucnosti na cukrovku.
autor:Radka (*.iol.cz) 24. 1. 2012 14:19 | link
nadpis:Krátká mensesodpovědět
Dobrý den, pane doktore,
měla bych k Vám otázku, čím může být způsobeno, že poslední 3 měsíce mám menses krátkou dobu. Vždy jsem ji měla 5-6 dní, nyní jen 2 dny. Začíná pravidelně, ale je kratší dobu. Léčím se s JIA a beru Salazopyrin a Ibalgin. Nikdy předtím se mi to enstávalo. Těhotenství nepřipadá v úvahu,partnera nemám. Je možné, že by to mohlo být ovlivněno Salazopyrinem? Od té doby, co se klouby začly zhoršovat, nastala i tato krátká menses. Děkuji za objasnění.
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 31. 1. 2012 12:22 | link
nadpis:Re: Krátká mensesvýše | odpovědět
Nejspíše to bude záležitost hormonální. Není to nic mimořádného, když se ženě během života změní charakter menstruace. Nic se s tím nedělá. Tyto léky mohou také nepřímo mentruaci ovlivnit.
autor:Pavla (*.orbisnet.cz) 24. 1. 2012 14:39 | link
nadpis:Otěhotněníodpovědět
Dobrý den pane doktore, můj gynekolog mi předepsal norethisteron na 3 měsíce kvuli srovnani cyklu. Chci se zeptat jaká je možnost otěhotnění při užívání těchto hormonů. Je při braní těchto hormonů 100% ovulace. Děkuji za odpověď
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 31. 1. 2012 12:24 | link
nadpis:Re: Otěhotněnívýše | odpovědět
Srovnáním cyklu se pravděpodobnost otěhotnění obecně zvyšuje. Norethisteron ale ovulaci nevyvolává. Na indukci ovulace je jiná hormonální léčba.
autor:Katka (*.comel.cz) 25. 1. 2012 01:13 | link
nadpis:Dobry den pane doktore chtela ...odpovědět
Dobry den pane doktore chtela jsem sie zeptat kdyz my ted byla vyvolana menstruace jestly mam i tak plodny dny po menstruaci
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 31. 1. 2012 12:25 | link
nadpis:Re: Dobry den pane doktore chtela ...výše | odpovědět
To se nedá přesně předpovědět. Následujicí cyklus může být ovulační, ale spíše nemusí. Dá se to zjistit ovulačnímí testy ev UZ vyšetřením.
autor:Eva (*.sloane.cz) 25. 1. 2012 18:43 | link
nadpis:Antikoncepceodpovědět
Dobrý den,
chtěla jsem se Vás prosím zeptat na antikoncepci Qlaira. Beru ji již rok a půl a dnes jsem zjistila, že jsem jednu pilulku zapomněla a uvědomila jsem si to přesně po 24 hodinách. Nové balení jsem začala užívat v sobotu 21.1 a pilulku jsem zapomněla vzít v úterý 24.1 a zjistila jsem to bohužel dnes a ihned jsem si ji vzala. Podívala jsem se do příbalového letáku a bylo uvedeno, že pokud jsem pilulku zapomněla vzít o více než 12 hodin a měla jsem pohlavní styk a pokud jsem ji zapomněla vzít v termínu 1-9 tak se mám obrátit na lékaře. Bohužel můj lékař není týden k dispozici. Předem moc děkuji za odpověď.
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 31. 1. 2012 12:28 | link
nadpis:Re: Antikoncepcevýše | odpovědět
Pravděpodobnost otěhotnění v tomto případě je nepatrná. Na poskoitální antiokoncepci je již pozdě. proto doberte platičko, přijde-li menstruace je vše OK, nepříjde-li udělejte si těh.test.
autor:Verča (*.starnet.cz) 26. 1. 2012 07:40 | link
nadpis:Laparoskopieodpovědět
Dobrý den, pane doktore,
chtěla bych se zeptat, v pondělí 30.1. mám nastoupit do nemocnice na laparoskopii (podezření na endometriozu), 25.1. jsem byla u své gynekoložky a měla jsem ještě pár doplňujících otázek a moje gynekoložka na mě najednou vyhrkla, že jsem měla vysadit antikoncepci - přitom se mi o tom předtím ani nezmínila, já jsem právě ale 23.1. nasadila nové balení. Řekla jsem jí že mám Nuvaring - tak nakonec říkala, že by asi neměl vadit. Články co jsem četla na internetu ale tvrdí opak. Takže netuším co s tím - trombozu bych opravdu mít nechtěla a operaci oddalovat také nechci (toto je jediná vhodná doba). Co se týče mobility - nepředpokládám, že bych se pohybovala méně než obvykle. Můžete mi poradit, jak nastalou situaci řešit? Děkuji.
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 31. 1. 2012 12:30 | link
nadpis:Re: Laparoskopievýše | odpovědět
Záleži na typu operace a hlavně pohyblivosti po operaci. Po laparoskopii jste hned pohyblivá, dlouho se neleží, proto je riziko trombosy minimální. Pokračuje v užívání HA.
autor:monina (*.comfeel.cz) 26. 1. 2012 12:40 | link
nadpis:radaodpovědět
Dobry den chci se zeptat atk beru pravidelne ale pred menstruaci jsem mela nedavno jeden den ruzovy vytok ale test vysel negativni ze nejsem tehotná bojim se abych nebyla tehu jinak me jen u menstruace poboliva bricho trosku
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 31. 1. 2012 12:31 | link
nadpis:Re: radavýše | odpovědět
Stát se to může diky poklesu hormonu v krvi. Nic se neděje, pokračujte normálně v užívání HA. Je-li těh.test negativní, tak těhotná nebudete.
autor:anonim (*.comel.cz) 27. 1. 2012 10:01 | link
nadpis:Dobry den pane doktore mam ted...odpovědět
Dobry den pane doktore mam ted posledni 2 mesice nepravidelnou menstruaci a proto my muj ginekolog delal testy na stitnou zlazu a kdyby se prokazalo ze ji mam spatnou mam sanci jeste otehotnet,?Od leta nam zacala marodit cerka muze to mit tez vliv ty nervi na vynechavani menstruace dekuji za odpoved
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 31. 1. 2012 12:34 | link
nadpis:Re: Dobry den pane doktore mam ted...výše | odpovědět
Při poruše funkce štítné žlázy je třeba příslušná léčba. Jsou-li při léčbě hladiny hormonů štítné žlázy v normě, neměl by být s otěhotněním problém. Stresy mohou způsobit vynechání mentruace, přesto si raději udělejte těh.test.
autor:Karolína (*.upcbroadband.cz) 27. 1. 2012 10:08 | link
nadpis:Opožděná menstruaceodpovědět
Dobrý den, pane doktore, chtěla bych se Vás zeptat. V prosinci 15-tého mi byl odebrán apendix. Operaci jsem měla komplikovanou, protože mi ho nechali přes noc prasknout. Po operaci jsem měla slabou menstruaci. Nyní je tomu přes měsíc, co jsem po operaci a mám asi 14 dní opožděnou menstruaci. Je to prý normální, že se může opozdit vzhledem k zákroku, ale od uplynulé doby jsem měla s přítelem sex. Používáme ochranu, protože HA zatím nechci užívat. Moje obava je hlavně ta, že během našeho souložení do mě párkrát vniknul bez ochrany, ale neejakuloval a poté použil ochranu. Celkově moje menstruace není pravidelná, většinou ji mívám, tak uprostřed měsíce a jindy začátkem, stalo se mi 2x, že se nedostavila a já musela na vyvolávající injekci. Na kterou jsem byla i před 3-mi dny 25.1. a zatím stále nic. A tak nevím zda se mám obávat v mém případě otěhotnění. Předem děkuji za odpověď.
PS: Po uplynulé době po operaci jsem byla dle mého doktora na gynekologickém vyšetření ( cytologii ) a výsledky byli v pořádku.
autor:anonym (*.comel.cz) 27. 1. 2012 13:05 | link
nadpis:Re: Opožděná menstruacevýše | odpovědět
menstruace po vyvolavacce se ma dostavit do 14dnu ja ji dostavala okolo 9dne jestli to nedostanes do 14dnu mela bys jit znova na vyvolavacku tez uz se my to stalo
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 31. 1. 2012 12:37 | link
nadpis:Re: Opožděná menstruacevýše | odpovědět
Operační stres může způsobit vynechání mentrauce: Udělejte si těh.test. To je rozhodující. Bude-li negativní, vyčkejte 14 dní od injekce. Nedostaví-li se menstruace, tak navštivne opět gynekologa.
autor:Lucie (78.156.*.*) 27. 1. 2012 23:59 | link
nadpis:Dobrý den , používám vag. ...odpovědět
Dobrý den , používám vag. kroužek NUVARING .chtěla jsem se zeptat , zda je možné, když si chci oddálit menstruaci třeba jen o 5 dní .. nechatv sobě starý kroužek o těch 5 dní déle. funguje stále? nebo opravdu po těch 21 dnech musím zavést nový? Děkuji
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 31. 1. 2012 12:39 | link
nadpis:Re: Dobrý den , používám vag. ...výše | odpovědět
Ne,raději kroužek vyměnte bez pauzy a vyndejte ho po 5 dnech. Po 7 denní pauze, kdy odmenstruujete zaveďte normálně další.
Nejlepší je ale neudělat pauzu vůbec a vzít 6 kroužku po sobě.
autor:Nikola (85.119.*.*) 28. 1. 2012 00:19 | link
nadpis:Minisistonodpovědět
Dobry den.Chtela bych se vas zeptat.Muj gynekolog mi predepsal nově kontraceptivum Minisiston,kvuli zvetseni prsu.A kdyz mi to do tri mesicu nepomuze tak zvysi davku.Chtela jsem se zeptat..jaka je sance ze mi prsa vyrostou,a pokud ano,tak jestli se po preruseni Minisistonu vrati na puvodni velikost?dekuji
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 31. 1. 2012 12:41 | link
nadpis:Re: Minisistonvýše | odpovědět
Já tomu moc nevěřím. Efekt zvětšení prsou při užávání antikoncepce bývá minimální. Zvyšování dávky většinou nepomůže.
autor:helča (*.iol.cz) 29. 1. 2012 00:06 | link
nadpis:prosím poradte měodpovědět
DOBRY DEN, CHTĚLA JSEM SE JEN POZEPTAT, MELA JSEM MENZEC OD 14.1.2012 DO 17.1.2012 A VCERA TO DOME MUJ MUZ NECHTENE HODIL MAME UZ JEDNO DITE18MESICU A DRUHE ZATIM NEPLANUJEME MUZU BYT TEHOTNA? PREDEM MOC DEKUJU ZA ODPOVED PRITELOVI JE 34 A ME 21
autor:Jindra (*.iol.cz) 31. 1. 2012 12:33 | link
nadpis:Re: prosím poradte měvýše | odpovědět
Pan doktor tu má řadu rozumnějších dotazů, vy byste se měla vrátit na základní školu, kde se probírají základy sexuální výchovy. Jistěže můžete být těhotná, když provozujete nechráněný sex. Pokud váš partner neplánuje další dítě, neměl by to do vás "nechtěně hodit", to snad víte...
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 31. 1. 2012 12:42 | link
nadpis:Re: prosím poradte měvýše | odpovědět
Těhotná být můžete, je to přesně 14 den cyklu a to zraje vajíčko. Použijte do 72 hodin poskoitální antikoncepci.
autor:zuzana (*.myjavanet.sk) 30. 1. 2012 14:30 | link
nadpis:Dobrí deň Chcela by som po...odpovědět
Dobrí deň
Chcela by som poradiť ... užívam (antikoncepciu) Trinovum 1mesiac dnes idem na 18 tabletku. Ale mávam krvavý výtok. A chcela by som vedieť či to prejde alebo mám zmeniť antikoncepciu. Za radu ďakujem.
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 31. 1. 2012 12:43 | link
nadpis:Re: Dobrí deň Chcela by som po...výše | odpovědět
Pokračujte v užívání dále, poslední tablety jsou silnější a ty by mohly špinění zastavit.
autor:Agatha (*.avonet.cz) 30. 1. 2012 20:00 | link
nadpis:Postinor 2odpovědět
Dobrý den, s přítelem jsem měla neplánovaně první sex 29.1. a byl nechráněný, s tím, že ejakulace byla mimo mě. I když mi říkal, že do mě se nic nedostalo, tak mám strach z toho předejakulačního sekretu, který taky může obsahovat spermie. Užila jsem tedy cca 40 hodin od styku tabletku Postinor 2, druhou se chystám užít po 12 hodinách. Zatím mi vůbec špatně neni, nepociťuji ani jiné vedlejší účinky. Menstruaci čekám zhruba za 2 týdny. Jaká myslíte, že je pravděpodobnost, že otěhotním? A mám čekat menstruaci spíše dříve nebo později? Moc děkuji za odpověď!
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 31. 1. 2012 12:44 | link
nadpis:Re: Postinor 2výše | odpovědět
Postinor by měl ev. otěhotní zabránit. Menstruace přijde nejspíše v termínu, někdy o pár dní dříve.
autor:Vanessa Koffi (*.upcbroadband.cz) 30. 1. 2012 22:57 | link
nadpis:bulkaodpovědět
Dobrý den, nedávno jsem byla na vyšetření a našli my cystu na pravém vaječníku + kvasinkovou infekci , na u infekci beru čípky .. a když jsem si zavedla dnes čípek nahmatala jsem uvnitř v pochvě bulku myslím nak v té hrázy , poradtě co to může být prosím. Děkuji
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 31. 1. 2012 12:46 | link
nadpis:Re: bulkavýše | odpovědět
Může to být zvětšená žláza ve vchodě poševní, nebo cysta poševní. Také si můžete nahmatat čípek děložní. Nejlepší by bylo navštívit gynekologa, ten to zjistí.
autor:saimon 31. 1. 2012 18:49 | link
nadpis:bolavá prsaodpovědět
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jestli bych mohla být těhotná? když mám strašně bolavá prsa ze stran a o dost se mi zvěttšily! Nikdy předtím sem tento příznak neměla,až tyto poslední 2 měsíce,pořád mě bolí v podbříšku a záda..Měla sem asi tak před rokem dost problémy s vaječníky,ale už je vše dobrý! Pak,sem pořád dost unavená a stále mě to nutí chodit na záchod na malou,žádnou antikoncepci neberu a nikdy sem nebrala!Menstruaci,sem mívala všelijak,nikdy sem jí neměla přesnou a těhotenský test mi ukazeje že nejsem! Už rok se snažíme o miminko...tak by mě zajímalo co by toto mohlo být?
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 2. 2. 2012 11:46 | link
nadpis:Re: bolavá prsavýše | odpovědět
Přiznaky opravdu ukazují na možné těhotenství. Je-li ale těh.test negativní, může tyto přiznaky způsobit i hormonální porucha. Sama píšete, že máte nepravidelnou menstruaci. Navštivte svého gynekologa. A také si ještě zopakujte těhotenský test s odstupem 14 dní. V začátku těhotenstvi není test hned pozitivní a příznaky již mohou být.
autor:Tina (*.starnet.cz) 1. 2. 2012 09:47 | link
nadpis:Dobrý den, ve 13tt jsem si ne...odpovědět
Dobrý den, ve 13tt jsem si nechala od doktorky změřit projasnění kvůli Downovu syndromu a vše bylo v normě, pak jsem šla na na odběr krve na triple test a doktorka mi oznámila, že bych se měla nechat objednat na odběr plodové vody, kvůli riziku vývojové vady. Nekouřím, nepiju, neberu žádné drogy, v rodině nejsou žádné nemoci ani potraty. Je mi 22 let, tak se chci zeptat jak velká je šance, že byl pozitivní triple test falešně pozitivní a miminko je v pořádku? na odběr jdu příští týden v 17tt. Předem děkuji za odpověď
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 2. 2. 2012 11:55 | link
nadpis:Re: Dobrý den, ve 13tt jsem si ne...výše | odpovědět
Downův syndrom je genetická vada, triple test jak píšete, ukazuje na vývojovou vadu. To je rozdíl. Genetická vada se dědí, vývojová vzniká většinou v prvních 3 měsících těhotenství nějakým zásahem do vývoje /infekce, záření, léky a další/. Mezi vývojové vady patří například rozštěpy, vady CNS, srdeční vady a mnoho dalších. Každopádně genetické vyšetření absolvujte. Důležité je provést podrobná ultrazvuková vyšetření, aby se vada vyloučila. To že je pozitivní triple test ještě neznamená, že se opravdu o vývojovou vadu jedná. Statisticky je daleko větší množství pozitivních triple testů, než pak skutečné množství zjištěných vývojových vad.
autor:Lenka (*.upcbroadband.cz) 1. 2. 2012 19:59 | link
nadpis:Dobrý večer,už pře 3 měsodpovědět
Dobrý večer,už pře 3 měsíce beru Medocriptine-měla jsem mírně zvýšenou hladinu prolaktinu a hlavně nepravidlenou menstruaci.Výtok z prsou po krátké době zmizel,ale teď ho mám zase a menstruace se mi sice upravila,ale napřed to bylo po 28 dnes,pak po 25 a teď dokonce po 23 dnech.Sice bych chtěla mít pravidelnou menstruaci,ale ne každých 20 dní.Pan doktor mi nabízel antikoncepci,ale když jsem ji brala (Regulon a pak Lindynette 20),tak mě po nějakém čase začaly bolet nohy a jakoby tvrdnout,tak se dost bojím,hlavně trombózy.Nevím zda mám požádat o jiné léky nebo zkusit nějakou antikoncepci,hodně jsem četla o YAZ. Děkuji za odpověď.
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 2. 2. 2012 12:01 | link
nadpis:Re: Dobrý večer,už pře 3 měsvýše | odpovědět
Záleží na tom, zda chce otěhotnět či nechcete. V případě, že nechcete, asi bych opravdu volil nějakou nízkohormonální antikoncepci. Yaz obsahuje typ hormonu, který by neměl zadržovat tělesnou tekutinu, takže by Vás nohy bolet nemusely. Co se týče trombozy, je důležité, jestli nekouřite a zda nemáte rodinou zátěž. Tam je samozřejmě riziko trombosy větší.
autor:Maruška (*.iol.cz) 1. 2. 2012 21:36 | link
nadpis:Těhotenstvíodpovědět
Dobrý večer, jsem ve 24tt, je mi 25 let a ted se mi poslední dobou stává, jako by se mi uvolňovala moč, není to výtok, je to čiré, když sedím nebo jdu, najednou z ničeho nic ucítím vlhko i na kalhotkách je skvrna. Děkuji a přeji pěkný den.
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 2. 2. 2012 12:03 | link
nadpis:Re: Těhotenstvívýše | odpovědět
Může to být opravdu samovolný únik moče. To se v těhotenství stává díky tlaku zvětšené dělohy na močový něchýř. Zvláště vsedě, ale i při chůzi. Také se může jednat o čirý výtok. Řeknětě o tom v poradně svému gynekologovi. Nebude to ale nic vážného.
autor:J... (*.starnet.cz) 2. 2. 2012 09:23 | link
nadpis:Krvácení po mini UPTodpovědět
Dobrý den pane doktore, jsem 13 dní po miniinterupci a denně se u mě objevuje narůžovělý výtok,občas až krvavý,někdy mě píchne v podbřišku. Je to po zákroku normální? Moc děkuji za odpověď a přeji pěkný den...
autor:Gynekolog MUDr. Tomáš Vychodil 2. 2. 2012 12:41 | link
nadpis:Re: Krvácení po mini UPTvýše | odpovědět
Bývá to časté. První dny se po zákroku může ještě odlučovat děložní sliznice. Může to přetrvávat až do první menstruace, která by se měla dostavit do 4-6 týdnů od zákroku.
autor:Vera (*.mendelu.cz) 2. 2. 2012 14:55 | link
nadpis:vag. kroužek NUVARINGodpovědět
Dobry den pane doktore,
po trech letech jsem si nechala u gynekologa predepsat HA, rozhodla jsem se zkusit vag. kroužek NUVARING. Chtela bych se zeptat zda je spravne umisten, kdyz je vlastne v poloze "horizontalni" vuci telu, a dokazi si ho prsten nahmatnout cca treti clanek prstu? Pokousela jsem se ho zavest dale, ale nedari se, nijak se ale neposouva ven. Take se mi stalo to, ze po zavedeni-1.den mestruace(tj.pred 3 dny), jsem naprosto prestala menstuovat, je to u teto antikoncepce bezne?? Dekuji za odpoved.
autor:Petra (*.iol.cz) 2. 2. 2012 19:36 | link
nadpis:Změna antikoncepceodpovědět
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, můj gynekolog mi předepsal jinou antikoncepci než jsem brala. Dříve jsem brala Chloe a teď mi předepsal Sofine. A já bych potřebovala vedět, když precházím na jinou antikoncepci jestli můžu rovnou pokračovat aniž bych měla menstruaci. Nebo jí musim mít. Předem děkuji Nesládková
autor:Gábina (*.ji.cz) 2. 2. 2012 19:51 | link
nadpis:Cicatridinaodpovědět
Dobrý den, mám začít užívat čípky Cicatridina a chci se zeptat, jestli je možné je užívat i když budu mít menstruaci. Čípky mám na 10 dní a menstruace mi vychází na 8-10. den. Děkuji za odpověď
autor:L......a (*.chello.sk) 3. 2. 2012 12:00 | link
nadpis:Dobrý denň. Mám menší pro...odpovědět
Dobrý denň. Mám menší problém. Ak dlhšie vykonávam pohlavný styk, napuchne mi. Neviete o čo asi ide ? ....Ďakujem
autor:Jarmila (*.nbox.cz) 3. 2. 2012 13:01 | link
nadpis:Samovolný výron semene u staršího mužeodpovědět
Prosím o odpověď. Můj manžel měl již několikrát během posledních let samovolný výron semene. Po mém dotazu, proč má potřísněné prádlo a po velmi emotivním rozhovoru jsme dospěli k názoru, že je asi dost starý (60)na to aby měl v této oblasti poruchy. Pro zvětšenou prostatu je pod dohledem lékaře. Má potíže s močením. Náš sexuální život již delší dobu stagnuje. Potíže však měl již v době, kdy byl styk naopak velmi častý. Nechce o tom s lékařem mluvit. Prosím o radu. Je to nemoc? Děkuji za odpověď.
autor:jana bazgerova (*.rionet.cz) 4. 2. 2012 13:26 | link
nadpis:urceni data pocetiodpovědět
Dobry den pane doktore,
Chtela bych Vas pozadat, jestli byste mi mohl prosim odpovedet na muj dotaz ohledne pravdepodobnejsiho terminu poceti miminka - pokud je to tedy mozne. V te dobe jsem vystridala partnera a tak bych si chtela byt jista, ze tatinek je opravdu tatinkem. Uz jsem svuj dotaz pokladala do nekolika poraden, ale odpovedi jsem se nedockala, tak bych Vam byla velice vdecna, kdyby jste mi mohl odpovedet Vy.

Datum me PM (ktera byla pravidelna v 30-ti dennich cyklech) bylo 18.1.2011 (slabsi nez obvykle),...pred tim doslo k pohlavnimu styku kolem 6.1.( prerusovany pohl.styk) a pote az 4.2.2011 (bez zadne ochrany) - mezi temito daty k zadnemu pohl.styku nedoslo
Svuj prvni ovulacni test jsem si delala 3.2.(v tech dnech doslo k pohl.styku),kdy byl pozitivni a pote tehotensky test 12.2.2011 ,ktery vysel slabe pozitivni.
Prvni ultrazvukove vysetreni 12.4.2011 vychazelo podle velikosti plodu na 12+4 tt ( v teto dobe melo byt stari plodu od PM 11+6 )
Termin porodu byl vypocitany na 25.10.2011
Malicka se narodila s predstihem v 37+4tt dne 8.10.2011

Moc by me zajimalo, ktery ze dvou terminu,kdy doslo k pohl.stykum je pravdepodobnejsi za termin poceti,...jestli muzu brat za smerodatnou dobu,kdy jsem si delala ovulacni test nebo jestli je mozne,aby k otehotneni doslo jiz drive toho 6.1.
Zajimalo by me, jestli jsou dostacujici k urceni data poceti udaje, ktere jsem Vam napsala, nebo jestli je nutne udelat geneticky test.
Je to pro me celkem dulezite, tak Vam predem moc dekuji za odpoved. S pranim hezkeho dne Jana B
autor:Gabina (*.upcbroadband.cz) 4. 2. 2012 23:19 | link
nadpis:Antikoncepceodpovědět
Dobry den,
Chtela bych se zeptat beru antikoncepci Cilest uz 2 mesice. A ted mam 7 denní pauzu. Uz mam 4 den kdy neberu prasek a menstruace se porad nedostavila, a mela jsem nechraneni styk s pritelem je mozne ze bych mohla otehotnet? Dekuji za odpoved
7928–7978 z 7978

• Pokud chcete odpovědět na něčí příspěvek, použijte odkaz „odpovědět“ u příslušného příspěvku.

* Položky označené hvězdičkou jsou povinné

Jméno: Heslo: