Grilování k létu patří

Grilování k létu patří

Léto je jako stvořené na grilovačky a zahradní party. Tak pozvěte své přátele a uspořádejte pro ně akci, o které se bude ještě dlouho mluvit! Máme pro vás pár tipů, co by na vašem grilování rozhodně nemělo chybět.

S čím na gril?

Na tuhle otázku je odpověď poměrně jednoduchá – prakticky se vším, co se dá jíst. Ať už vsadíte na kuřecí masíčko, osvědčené vepřové nebo hovězí steaky, vedle určitě nešlápnete. Příjemnou změnou jsou mořské i sladkovodní ryby – například pstruh nebo losos. Nemusíte se obávat ani mořských plodů jako jsou chobotničky, krevety a další potvůrky. Vegetariány uctíte výbornou grilovanou zeleninkou nebo delikátními sýry v čele s oštěpkem nebo hermelínem. A pokud chcete něco opravdu speciálního, vyzkoušejte exotické pštrosí maso.

Chuťová slast: pštrosí steak na grilu

Možná to nezní právě důvěryhodně, ale pštrosí maso je skutečně delikátní záležitost. Svou křehkostí připomíná kuřecí maso, konzistencí zase hovězí. Mnozí milovníci tuto pochoutku připodobňují k zvěřině. Ať tak či tak, skutečností je, že pštrosí maso je velice zdravé, neboť obsahuje pouze minimum tuku. Hospodyňky jistě potěší nenáročnost jeho přípravy. Odpadá veškeré okrajování a čištění. Pštrosí steaky jsou zkrátka lahoda.

A jak pštrosa na gril připravit? Postup je velice snadný. Většina odborníků se shoduje, že v jednoduchosti je krása. Postačí tedy asi den dopředu naložit pštrosí steaky do olivového oleje se špetkou tymiánu. Tato kombinace dá chuti pštrosího masíčka nejlépe vyniknout. Ale pozor! Zapomeňte na sůl. Steaky si dosolte až po ugrilování, jinak by totiž ztratily veškerou svou šťávu. S tím souvisí i ideální úprava. Nejlépe vám pštros zachutná v úpravě medium – tedy středně propečený, kdy si zachová svou šťavnatost.

Zahoďte své případné obavy. Pštrosí maso je na gril ideální, k jinému způsobu úpravy se příliš nehodí. A kde tuhle specialitku sehnat? Běžně na steaky z tohoto obřího opeřence narazíte v některých hypermarketech. Pokud ale máte možnost, zkuste kontaktovat některou z pštrosích farem, které se u nás v poslední době úspěšně rozrůstají. Věřte, že nebudete litovat!

Co k pití? Letní atmosféru podtrhnou barevné koktejly

Většina z nás má s grilováním spojené hlavně pivo. Samozřejmě klasika je klasika, a když troška zlatavého moku ukápne i na grilované pochoutky, vůbec nic se nestane. Pokud ale holdujete spíše sladším nápojům, můžete si k dobrému jídlu vykouzlit i atraktivní letní drinky. Nechte se inspirovat!

Růžový panter

Na tuhle růžovou dobrotu si připravte 1 cl džinu, šťávu z grepu, džus z granátového jablka, 1 cl ananasového džusu, cukr na ozdobu. Nejprve si připravte efektivní skleničku. Ubrouskem navlhčete okraj vysoké sklenice a obalte ho v misce s cukrem. Do sklenky dejte led, přes něj přelijte všechny uvedené přísady a promíchejte.

Divoké kotě

Budete potřebovat 7 cl malinové vodky, 1 cl sirupu, šťávu z citronu, sodu a cukr na ozdobu. K přípravě tohoto koktejlu budete potřebovat také šejkr – naplňte ho ledem, vodkou, sirupem a šťávou z citronu a pořádně protřepejte. Ozdobte okraj sklenice cukrem, vylijte do ní obsah šejkru a doplňte sodou. Jako zpestření můžete pro radost kamarádek přidat do sklenky místo míchátka lízátko.

Západ slunce

Nachystejte si 4 cl vodky, šťávu z citronu, 2 cl medu, 2 cl sody, 3 cl šťávy z granátového jablka. Vodku, šťávu z citronu a med protřepejte důkladně v šejkru. Obsah přelijte do sklenice s ledem a vmíchejte zbylé suroviny. Voilá a lákavé drinky jsou na světě.

Přejeme příjemné grilování a dobrou chuť!

Autor: Martina Dvořáčková

Jméno: Heslo:

Související stránky

Diskuse:

1–4 z 4
autor:Sinda (85.93.*.*) 16. 7. 2011 20:37 | link
nadpis:S rodinou nebo přáteli grilu...odpovědět
S rodinou nebo přáteli grilujeme každý týden, většinou kuřecí nebo vepřové, ale někdy taky makrely nebo pstroužky. Ale pštros zní dobře! Určitě se po něm poohlédnu... Měla bych ale trošku obavy ho zpracovat :(
autor:Lucinda (*.upcbroadband.cz) 31. 3. 2014 21:12 | link
nadpis:Pštros je na mě moc exotickejodpovědět
Grilování zbožňujeme, v létě rozpalujeme gril snad ob den. Ale pštros je na mě moc. Nebráníme se vepřovému, hovězímu, kuřecímu masu nebo rybám, máme rádi i grilovanou zeleninu nebo sýry, ale tak nějak přirozeně zůstáváme se surovinami v Čechách. Recepty hledám třeba tady: http://www.grilykrby.cz/recepty-na-grilovani/, zatím jsem byla vždycky spokojená. I když třeba tuňák nebo mořské plody na grilu taky nejsou špatné :)
autor:lisaowen (*.ipvanish.com) 12. 5. 2018 01:55 | link
nadpis:owenlisa870@gmail.comodpovědět
My name is LISA and is from the United States. I want to use this opportunity to thank my great Agadaga who really made my life a nice day. This wonderful man Dr Agadaga took my wonderful husband back to me, I had two wonderful children from my husband about four years ago, I and my husband have been in a hurry or the other until he finally left me for a young woman. I felt my life had ended and my children thought they would never see their dad again. I tried to be strong only for the children but I could not control the pains that torment my heart; my heart was full of sorrows and pains because I was really in love with my husband. Every day and night I think of him and always want him to come back to me until one day I met a good friend who was also in a situation like me but her problem was her lover who had an unwanted pregnancy and he refused to take responsibility and dumped her. She told me that my case was a small case and that I would not worry at all so I asked her what was the solution to my problem and she gave me this great man. e-mail address. I doubted if this man was the solution, I contacted this great man and he told me what to do and I did them all, he told me to wait for only 72 hours and my husband will crawl on my knees just for forgiveness, I made faith in what this great man asked me to do and for sure after 72 hours he was back to me again, contact Dr Agadaga for help today at agadagaspiritualhome@gmail.com
autor:lily roys (197.210.*.*) 17. 5. 2018 20:07 | link
nadpis:lilyroys172@gmail.comodpovědět
My husband left me for a good 3 years now, and i love him so much, i have been looking for a way to get him back since then. i have tried many options but he did not come back, until i met a friend that darted me to Dr.gbojie a spell caster, who helped me to bring back my husband after 2 weeks. Me and my husband are living happily together today, That man is great, you can contact him via email l gbojiespiritualtemple@gmailcom Now i will advice any serious persons that found themselves in this kind of problem to contact him now a fast solution without steress.. He always hello, now i call him my father.contact him now he is always online email ( gbojiespiritualtemple@yahoo.com or gbojiespiritualtemple@gmail.com or contact him ons his website:https://gbojiespelltemple.wordpress.com ) or contact him on his whatsapp mobile line +2349066410185
1–4 z 4
 
  • Pokud chcete odpovědět na něčí příspěvek, použijte odkaz „odpovědět“ u příslušného příspěvku.

* Položky označené hvězdičkou jsou povinné

Diskutované články

Kudrnaté, rovné nebo rozcuchané? Zvolte účes, který vám sedí

Kudrnaté, rovné nebo rozcuchané? Zvolte účes, který vám sedí

Pokud šaty dělají člověka, pak vlasy dělají obličej. Dokreslují ho, hrají si s ním pomocí střihu a barev. Společně s krásně upravenými vlasy, hezkým oblečením a střízlivým make-upem vytvoříte jednotu, které se říká krása.

Pomerančová kůže - trest za pohodlí?

Pomerančová kůže - trest za pohodlí?

Říká se jí celulitida, odborně dermopanikuloza. Označení pomerančová kůže je jemnější, ale jedná se o jedno a totéž – tuk hromadící se pod pokožkou jako sražený tvaroh.

Hana Michopulu: Jsem bojovnice za lepší jídlo

Hana Michopulu: Jsem bojovnice za lepší jídlo

O jídle se nemá jen psát, jídlo se má žít, myslela si šéfredaktorka gastronomického časopisu a vrhla se na jídlo v praxi. Vydala svou kuchařku a zasadila se o obnovu tradice farmářských trhů u nás...

Aktuálně z blogů

Diskuzní fórum